De här svenska universiteten har producerat flest miljardärer

Här ska du plugga om du vill bli miljardär.

En genomgång av de 471 europeiska miljardärerna, med Forbes ranking som utgångspunkt, visar vilka universitet som producerat flest miljardärer i Europa, skriver Business Insider Nordic.

Anrika Lunds universitet är det svenska lärosäte som producerat flest miljardärer, vilket inte är så konstigt om man betänker att det är ett av de äldsta universiteten i norra Europa (grundades i mitten på 1600-talet).

Bland de sex miljardärer som har examen från Lund finns Hans och Jörn Rausing ur Tetra Pak-klanen, affärskvinnan Madeleine Olsson Eriksson samt "pillermiljardären" och äventyraren Frederik Paulsen.

Därefter kommer Stockholms Universitet med fyra miljardärer, bland dem Sveriges näst rikaste miljardär Stefan Persson och Antonia Axelsson Johnsson – som har förmögenheter på 208 respektive 55 miljarder.

Det lärosäte som har producerat flest miljardärer i Europa är Schweiziska University of St. Gallen med tio stycken. Det enda universitet i världen med fler europeiska miljardärsalumner är amerikanska Harvard med 17 stycken.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST