6 ord du borde använda hela tiden - om du vill få folk att lita på dig direkt

Ditt språk gör hela skillnaden - de här orden får andra att lita på dig.

Även om goda argument och bra idéer kan göra att andra litar på dig – och vad du säger – spelar språket ofta en än större roll.

En ny studie som två forskare publicerade i år visade att så kallat självinkluderande språk fick investerare att lita mycket mer på vad en vd säger, rapporterar Wall Street Journal (WSJ).

Självinkluderande språk är forskarnas benämning på personliga pronomen i första person, ord såsom jag, mig, min, vi, vår och oss.

Baserat på över 50 000 samtal mellan vd:ar för börsbolag och investerare kom forskarna fram till att det mer självinkluderande faktiskt påverkade investerarviljan – vilket visar att ett varmare och mer personligt språk spelar stor roll även i affärssammanhang.

”jag tolkar det här som att chefen då framstår som mer mänsklig” säger psykologiprofessorn James Pennebaker till WSJ, och tillägger att de här personliga pronomen skapar en sårbarhet – som lyssnaren finner dig autentisk och tillgänglig.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.