Fotograf: Barack Obama/Twitter

Obamas Trump-kritik blev just världens populäraste tweet någonsin

Barack Obama delade ett citat på twitter från Nelsons Mandela som respons på helgens våldsamheter i Charlottesville.

”Ingen föds till att hata en annan människa på grund av hans hudfärg, bakgrund eller religion. Människor måste lära sig att hata, och om de kan lära sig att hata kan de lära sig att älska, för kärleken kommer naturligare till det mänskliga hjärtat än dess motsats.

Tweeten är dels en kommentar på händelserna i Charlottesville, och dels en lågmäld kritik mot Trumps respons på våldet – den nuvarande presidenten har bland annat sagt att det är båda sidors fel, samt kallat motdemonstranterna för ”extremvänstern”.

Barack Obamas tweet har nu fått 2,9 miljoner likes, vilket gör det till den populäraste tweeten någonsin.


Under protesterna i helgen omkom en 32-årig kvinna efter att en högerextrem person kört med bil rakt in i en folkmassa.

”Jag avgick för att jag ville göra framsteg medan många i Washington verkade vara mer oroliga över att attackera alla som inte delar deras åsikt. Vi bör hedra och inte attackera de som har ställt upp för jämlikhet och andra fina amerikanska värderingar”, sade Intels vd Brian Krzanich när han lämnade Trumps råd av näringslivspersoner.

Utöver Brian Krzanich meddelade Kevin Plank som är vd för sportklädesjätten Under Armour att han också lämnar direktörsrådet, samt även ordförande för USA:s tyngsta fackförbund Richard Trumka.

Sedan tidigare har Elon Musk hoppat av rådet efter att Trump valt att dra USA ur Parisavtalet. Landet är nu tillsammans med Syrien och Nicaragua det enda som står utanför det globala klimatavtalet.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.