Nu är Angry Birds-bolaget på väg till börsen - och det verkar bli en galen värdering

Bolaget som skapade Angry Birds är på väg mot börsen, enligt uppgift.

Finska spelutvecklaren Rovio, som är mest kända för sin mobilspelsuccé Angry Birds, planerar en börsnotering som kan se företaget få en värdering på ungefär två miljarder dollar, motsvarande 16,2 miljarder kronor. Det uppger källor till Bloomberg News.

Samma uppgiftslämnare sade att Rovio genom en listning av sina aktier kan ta in cirka 400 miljoner dollar. Samtidigt ska ett slutgiltigt beslut kring börsplanerna ännu inte ha tagits vilket innebär att företaget skulle kunna välja bort en notering, enligt uppgiftslämnarna.

De banker som Rovio enligt uppgift samarbetar med är bland andra Carnegie, Danske Bank och Deutsche Bank. Samtliga har avböjt att kommentera, inklusive Rovio.

Rovio har sedan succén med Angry Birds försökt hitta nya tillväxtområden medan man genomfört betydande omstruktureringar inom delar av verksamheten. I mars såldes bland annat animationsstudion i Vancouver och förlagsverksamheten till Kaiken, en startup grundad av Rovios tidigare vd Mikael Hed.

Rovio omsatte 190,3 miljoner euro under förra året. Rörelsevinsten för samma period blev 17,5 miljoner euro.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST