Fotograf: TechCrunch/Flickr

Varför har storägaren plötsligt sålt alla aktier i Klarna?

Uppskattas ha tjänat mellan upp till 2,5 gånger pengarna. 

Det amerikanska riskkapitalbolaget General Atlantic har dumpat hela sitt ägande i det svenska betalföretaget Klarna.

General Atlantic som steg in som investerare 2011 var Klarnas näst största ägare med cirka 14 procent av aktierna. Under det senaste halvåret har man dock börjat sälja av poster och enligt tekniksajten Breakits källor sitter bolaget inte längre med några aktier alls i Klarna.

Vad ligger då bakom General Atlantics uttåg ur Klarna?

Det är med all sannolikhet investeringshorisonten. General Atlantic satt totalt i sex år med sina aktier i Klarna, vilket överstiger den vanliga ägarperioden för riskkapitalbolag på mellan tre till fem år. 

Investeringen i Klarna ska ha varit en lönsam sådan för General Atlantic; de uppskattas ha tjänat mellan 2 och 2,5 gånger pengarna. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.