Fotograf: Henrik Montgomery/TT

Nu gör H&M-konkurrenten ett e-handelsdrag som H&M bara kan drömma om

Nu gäller det för H&M att hänga med i konkurrensen.

Spanska Inditex-gruppen som äger Zara-butikerna börjar med två timmars-leveranser för köp i i Zaras e-handel. Än så länge gäller det bara alla kunder som bor i Madrid . Det skriver E-handel.se med hänvisning till spanska Ecommerce News.

Den spanska huvudstaden har redan tidigare varit en stad i fokus för klädkedjan med möjlighet till samma dag-leveranser vid beställningar före klockan två på eftermiddagen. 

Detta efter att Amazon etablerat sig i Madrid och börjat erbjuda leverans på färskvaror inom två timmar.

H&M kan än så länge bara drömma om dylika leveranstider - standardleveransen tar tre till fem dagar, och det finns ett dyrare fraktalternativ som kommer fram nästa arbetsdag. Men det är en bra bit kvar till två timmar.

Karl-Johan Persson svarar på kritiken om att H&M inte hänger med i den digitala utvecklingen, och säger klädkedjan ska förbättra sina leveranser.

"Vi fortsätter att bredda och expandera våra onlineerbjudanden. Det gäller bland annat bättre leveransmöjligheter, betalningsmöjligheter och onlinekanaler i mobil som ska förbättra presentation, enkelhet och inspiration i shopping" sade Karl-Johan Persson till TT i samband med H&M:s rapportsläpp, skriver SvD.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant