Fotograf: Henrik Montgomery/TT

Nu gör H&M-konkurrenten ett e-handelsdrag som H&M bara kan drömma om

Nu gäller det för H&M att hänga med i konkurrensen.

Spanska Inditex-gruppen som äger Zara-butikerna börjar med två timmars-leveranser för köp i i Zaras e-handel. Än så länge gäller det bara alla kunder som bor i Madrid . Det skriver E-handel.se med hänvisning till spanska Ecommerce News.

Den spanska huvudstaden har redan tidigare varit en stad i fokus för klädkedjan med möjlighet till samma dag-leveranser vid beställningar före klockan två på eftermiddagen. 

Detta efter att Amazon etablerat sig i Madrid och börjat erbjuda leverans på färskvaror inom två timmar.

H&M kan än så länge bara drömma om dylika leveranstider - standardleveransen tar tre till fem dagar, och det finns ett dyrare fraktalternativ som kommer fram nästa arbetsdag. Men det är en bra bit kvar till två timmar.

Karl-Johan Persson svarar på kritiken om att H&M inte hänger med i den digitala utvecklingen, och säger klädkedjan ska förbättra sina leveranser.

"Vi fortsätter att bredda och expandera våra onlineerbjudanden. Det gäller bland annat bättre leveransmöjligheter, betalningsmöjligheter och onlinekanaler i mobil som ska förbättra presentation, enkelhet och inspiration i shopping" sade Karl-Johan Persson till TT i samband med H&M:s rapportsläpp, skriver SvD.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.