Fotograf: Håkan Dahlström/Flickr, Marcio Jose Sanchez

Nu ger sig IKEA in på Teslas område

Nu ger sig IKEA in på samma område som Tesla.

Ikea har idag lagt till laddningsbara batterier till sitt produktsortiment. Det rapporterar Engadget som hänvisar till bolagets hemsida. 

Batterierna påminner om Teslas Powerwall och innefattar ett större batteri som placeras någonstans i huset. Tanken är att man lagrar solenergi för senare användning istället för att sälja överskottet tillbaka till elnätet. 

Den billigaste varianten av ett komplett paket av solpaneler med åtföljande hemmabatteri kostar 6 925 pund, motsvarande cirka 74 000 kronor. Att köpa batteriet utan solpaneler uppges kosta minst 5 000 pund. 

Ikea återupptog sin försäljning av solpaneler förra året i Storbritannien tillsammans med samarbetspartnern Solarcentury. 


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.