7 sätt att göra ett perfekt första intryck

Här är 7 tips som gör att andra kommer vilja anställa dig, köpa av dig eller tillbringa tid med dig. 

Konsulten Kevin Daum märkte hur dåligt intryck många klienter, jobbsökande och potentiella partners gjorde på honom - och satte därför ihop en lista med saker du behöver tänka på för att göra ett fantastiskt första intryck.

Här är hans 7 tips som gör att andra kommer vilja anställa dig, köpa av dig eller tillbringa tid med dig.

 1. Var genuint intresserad av andra
  Falskhet skiner igenom och ger motsatt effekt

 2. Städa upp din webbnärvaro
  Nuförtiden görs många första intryck via nätet. Se till att dina profiler på sociala medier är respektabla, uppdaterade och grammatiskt korrekta.

 3. Var välklädd
  Ditt utseende är din reklampelare. Sanningen är helt enkelt att du kommer att mötas av negativa reaktioner om du inte tar hand om ditt utseende. Hel och ren är standardtipset och det behöver inte kosta skjortan heller. Rätt kläder för rätt bransch är ett måste.

 4. Bemästra språket
  Sociala medier och mejl har gjort att många första intryck görs via text. För vissa är det här en fördel, men för andra är det en nackdel. Fixa till din grammatik och vokabulär och öva på att skriva.

 5. Lär dig vett och etikett
  Vad som räknas som gott uppförande förändras ständigt. Idag kanske du inte behöver ta upp värjan när du blir förolämpad. Men det finns några enkla saker som aldrig förändras. Skaffa ett fast handslag, ta av dig mössan när du är inomhus och lär dig säga tack.

 6. Håll dig uppdaterad 
  Det är lättare än du tror. Personer som inte hänger med i nyheterna kan framstå som okunniga och obrydda. När du hänger med i nyhetsflödet får du mycket lättare att hitta någonting att prata om med den du vill göra ett gott första intryck på.

 7. Läs mer 
  Många undersökningar visar att allmänbildning ger hög status. Och smarta människor vill vara med andra smarta människor. Se därför till att regelbundet läsa böcker och artiklar. Försök att diskutera innehållet med andra.

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST