Fotograf: Pedro Szekely/Flickr

Om du fixar de här 5 grunderna kan du börja tjäna pengar på bostadsmarknaden

Alla behöver börja någonstans. Här är 5 grunder du behöver för att kunna börja tjäna pengar på bostadsmarknaden.

Det är många som har byggt sin förmögenhet på fastigheter, som till exempel svensken Roger Akelius.

Men alla måste börja någonstans – och det som krävs för att komma igång är några enkla grunder, enligt fem olika investerare och entreprenörer som lyckats tjäna stora pengar på bostadsmarknaden. Här är deras tips för att komma igång, listade i Entrepreneur.

Börja i liten skala
”Om du har aldrig har investerat i bostäder förut, börja i liten skala och använd inte alla dina pengar” säger investeraren Tai Lopez, och poängterar att de bästa affärerna gör du när du har fått erfarenhet av branschen – tills dess bör du vara försiktig med dina pengar och göra dina misstag i liten skala.

Satsa inte på de mest uppenbara klippen
”Bostadsaffärerna som ser mest attraktiva ut och är lättast att hitta… tenderar att ge lägst utdelning. De mest lukrativa möjligheterna är de som ingen annan känner till och som du själv skapar” säger författaren och YouTube Phil Pustejsky.

Utbilda dig först
Släng inte bort pengar innan du har utbildat dig. Det finns massor av gratis och lättillgänglig information at lära sig av, säger Mark Bloom från bostadssajten NetWorth Realty, som rekommenderar att äga och hyra ut som den bästa affären på lång sikt.

Börja redan idag
Börja investera i bostäder redan idag, säger entreprenören och investeraren Com Mirza. Köp en bostad som behöver rustas upp lite, bo i den medan du renoverar och sälj sedan med vinst ett till två år senare. Sedan kan du återinvestera i hyresfastigheter, vilket ger dig passiv inkomst. Ett annat sätt är att gå ihop med andra för att göra en större investering tillsammans.

Lär känna din marknad
Det är vad du gör med en fastighet, och när, som avgör hur framgångsrik du är. Nyckeln är att du verkligen kan din marknad, säger Roy McDonald, dollarmiljonär och fastighetsutvecklare.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant