Nu försvinner din iPhones mest irriterande funktion

Du kan se fram emot mindre irritation med iOS11.

När du är ute och reser eller rör på dig poppar det ständigt upp irriterande notiser om tillgängliga WiFi-nätverk i din iPhone – även när det gäller svaga uppkopplingar som du inte har någon användning för.

Men när du börjar använda kommer det irritationsmomentet vara åtdgärda; nu har det nämligen dykt upp en ny funktion i den senaste betaversionen av Apples iOS11 som automatiskt utesluter dåliga WiFi-uppkopplingar från listan tillgängliga nätverk – vilket framförallt blir användbart i offentliga miljöer. Det rapporterar The Verge.

Och om du har valt ”fråga om anslutning” i inställningarna kommer de irriterande notiserna inte att dyka upp varje gång du går förbi ett öppet WiFi-nätverk.

Samtidigt innehåller nya iOS11 även en funktion som gör att du kan välja ut särskilda öppna WiFi-nätverk som du automatiskt alltid vill att din iPhone ansluter till, skriver Business Insider Nordic.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST