Nu försvinner din iPhones mest irriterande funktion

Du kan se fram emot mindre irritation med iOS11.

När du är ute och reser eller rör på dig poppar det ständigt upp irriterande notiser om tillgängliga WiFi-nätverk i din iPhone – även när det gäller svaga uppkopplingar som du inte har någon användning för.

Men när du börjar använda kommer det irritationsmomentet vara åtdgärda; nu har det nämligen dykt upp en ny funktion i den senaste betaversionen av Apples iOS11 som automatiskt utesluter dåliga WiFi-uppkopplingar från listan tillgängliga nätverk – vilket framförallt blir användbart i offentliga miljöer. Det rapporterar The Verge.

Och om du har valt ”fråga om anslutning” i inställningarna kommer de irriterande notiserna inte att dyka upp varje gång du går förbi ett öppet WiFi-nätverk.

Samtidigt innehåller nya iOS11 även en funktion som gör att du kan välja ut särskilda öppna WiFi-nätverk som du automatiskt alltid vill att din iPhone ansluter till, skriver Business Insider Nordic.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.