Fotograf: Fredrik Persson / TT

Miljardbolagets vd försatt i konkurs – utan att veta om det själv

Securitas vd fick sin identitet stulen.

Säkerhetskoncernen Securitas vd och koncernchef Alf Göransson har blivit utsatt för stulen identitet och förfalskad konkursansökan. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Alf Göransson ska i slutet av mars i år ha blivit bestulen på sin personliga identitet när en person ansökte om ett lån i hans namn.

En polisanmälan gjordes i samband med händelsen av Alf Göransson den 5 april 2017. Vd:n har enligt bolaget inte fått någon information om lånet betalats ut, vilken summa det gäller och vilken typ av lån som sökts. I början av juli 2017 blev Alf Göransson försatt i konkurs av Stockholms tingsrätt, utan att ha någon som helst aning om det. Beslutet togs utan att han hade blivit kontaktad kring ärendet.

"Tingsrättens beslut är grundat på en förfalskad ansökan i vilken Alf Göransson begär sig själv i konkurs. Händelsen har polisanmälts och beslutet kommer att överklagas till hovrätten omgående under onsdagen. Den av tingsrätten utsedde konkursförvaltaren är vidtalad och uppger att han kommer att tillstyrka överklagandet av konkursbeslutet, som därmed förväntas undanröjas", uppger bolaget.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!


VECKANS AFFÄRERS SENASTE LISTOR

Kalendarium

SENASTE MAGASINET: