"Han kommer att äta Trumps lunch"

Idag väntar det nagelbitande presidentmötet mellan Donald Trump och Vladimir Putin.

Donald Trump kommer idag att för första gången träffa den ryska presidenten Vladimir Putin under G20-mötet i Hamburg. Ett möte som kan komma att ha stor betydelse.

Relationerna länderna emellan väntas stå att stå högst upp på den ännu obestämda agendan.

"Den som sätter agendan formar diskussionerna. Om USA inte går in med en förberedd diskussion betyder det att de står på defensiven redan från början" säger Glen Carle, före detta CIA-agent enligt Business Insider.

Även Nationella säkerhetsrådets direktör Ned Price sa att om den amerikanska presidenten inte är väl förberedd för mötet kommer "Putin att äta Trumps lunch".

Donald Trump är nu med i ett flertal kongress- och FBI-undersökningar om Rysslands inblandning i USA:s presidentval förra året. Frågan är och huruvida Trump-kampanjen spelade en roll i det hela.

Mötet presidenterna emellan väcker stor spänning, mycket på grund av Donalds Trumps historia av tidigare oförutsedda utspel som staplats på sin höjd. Men också på grund av presidenternas förhållande, som är minst sagt komplicerat.

Även om Donald Trump tidigare har uttryckt en vilja att samarbeta med den ryska presidenten står till exempel Rysslands insatser i Syrienkriget i vägen, enligt Dagens Nyheter.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant