De ska hjälpa svenskarna att pressa sina räntor

Intresset ökar för mobilbanken Bynk.

Bynk är den nya mobilbanken som ska hjälpa till att sänka svenskarnas räntor. Dennis Ahlsén, tidigare vd och medgrundare på Lendo står bakom satsningen, enligt Breakit.

Bynk ska med hjälp av en digital teknik som samlar in specifik data om kundens ekonomiska förehavanden, göra en kreditriskbedömning. Med hjälp av bedömningen ska kunderna få möjlighet att sänka sina räntor flera gånger per år utan att ägna sig åt en massa pappersarbete.

Mobilbanken växer nu med hemliga ägare, utöver de befintliga Schibsted och LMK och värderas därmed till 456 miljoner kronor.

"Egentligen hade vi inte tänkt ta in nytt kapital redan nu, men responsen från marknaden har varit så mycket bättre än vad vi trott. Det har varit en positiv överraskning som gjort att vi väljer att trappa upp takten på vår 10-årsplan", säger Dennis Ahlsén enligt Breakit.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST