De ska hjälpa svenskarna att pressa sina räntor

Intresset ökar för mobilbanken Bynk.

Bynk är den nya mobilbanken som ska hjälpa till att sänka svenskarnas räntor. Dennis Ahlsén, tidigare vd och medgrundare på Lendo står bakom satsningen, enligt Breakit.

Bynk ska med hjälp av en digital teknik som samlar in specifik data om kundens ekonomiska förehavanden, göra en kreditriskbedömning. Med hjälp av bedömningen ska kunderna få möjlighet att sänka sina räntor flera gånger per år utan att ägna sig åt en massa pappersarbete.

Mobilbanken växer nu med hemliga ägare, utöver de befintliga Schibsted och LMK och värderas därmed till 456 miljoner kronor.

"Egentligen hade vi inte tänkt ta in nytt kapital redan nu, men responsen från marknaden har varit så mycket bättre än vad vi trott. Det har varit en positiv överraskning som gjort att vi väljer att trappa upp takten på vår 10-årsplan", säger Dennis Ahlsén enligt Breakit.


Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.