Fotograf: Luxury retreats

Här är Airbnbs nya lyxtjänst – som kommer konkurrera med de femstjärniga hotellen

Airbnb är på väg ut med en ny premiumtjänst för de som har lite mer i plånboken.

Uthyrningstjänsten Airbnb är på väg att lansera en ny premiumtjänst som matchar gäster med hus och lägenheter med en särskild kvalitetssäkring. Tanken med den nya tjänsten, som internt ska heta 'Aribnb Lux' är att locka till sig kunder som vill betala mer för vissa bekvämligheter, enligt Bloomberg News.

För de som vill ska man kunna välja och vraka mellan stora herrgårdar, lyxiga villor och takvåningar. En testversion väntas lanseras redan i slutet av året. Airbnb kommer, med hjälp av interna inspektörer, kontrollera bostäderna för att se till att de lever upp till en viss standard.

Kvalitetssäkringen och standarden gör att hyrandet blir mer likt hotelluthyrning viket kan komma att skapa en del konkurrens med de stora lyxhotellen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST