Fotograf: David Goldman, Carolyn Caster

Ikväll är den här 30-åringen Trumps värsta mardröm

Ikväll är den här killen Trumps värsta mardröm.

På tisdagskvällen svensk tid väljs en ny kongressledamot i USA, för att ersätta republikanen Tom Price som blivit sjukvårdsminister åt Trump.

Det är det dyraste kongressvalet i USA någonsin, och ovanligt uppmärksammat eftersom det ger Demokraterna en chans att knapra in på Republikanernas majoritet – en majoritet som Trumps regering desperat behöver för att få igenom sina reformer.

30-åriga demokraten Jon Ossoff leder i opinionsmätningarna, i ett distrikt som tillhört Republikanerna i 40 år.

Om Ossoff vinner kan det också tolkas som en signa på åt vilket håll kongressvalen 2018 kommer gå.

"Om vi ​​förlorar kongressplatser i övre medelklassförorter i södern till en 30-årig socialliberal, vore det väldigt dumt att avfärda sannolikheten att Demokraterna vinner en jordskredsseger nästa år” säger en republikansk strateg till tidningen Politico, skriver Dagens Industri.

Donald Trumps attacker mot Rosoff på Twitter är ett tecken på att en vinst för 30-åringen vore något av en mardröm för presidenten.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.