Fotograf: Trianon press

Han köpte just 40 000 kvadratmeter i Malmö - för 1 miljard under inköpspris

Bostadsmarknaden är hetare än någonsin - men det gäller inte alla fastigheter.

Finansmannen Jan Barchans fastighetsbolag Trianon köpte långt under inköpspris när de tog över köpcentret Entré i Malmö i maj, skriver di.se.

På tisdagen offentliggjordes prospektet inför bolagets kommande börsnotering och av den framgår det att köpeskillingen landade på 425,9 miljoner kronor.

Det är en kraftig rabatt jämfört med vad tyska Commerz Real fick betala när man på projektstadiet förvärvade köpcentret som öppnade 2009. Då var prislappen 1,5 miljarder kr och sedan dess har tyska ägarna pytsat in drygt 300 miljoner kronor i en ombyggnad, skriver tidningen.

Tidningen Fastighetsvärlden klassar värdefallet på omkring 75 procent som en av de sämsta fastighetsaffärerna genom tiderna i Sverige.

Till saken hör att Entré haft förtvivlat svårt att locka kunder – inte minst efter den större konkurrenten Emporias intåg på marknaden. Många butiker har valt att lämna köpcentret.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.