Volvo ökade just med 6 miljarder på några timmar – tack vare det här uttalandet

Volvos värde ökade just med 6 till 8 miljarder kronor.

Finansmannen Christer Gardell kommenterade nyss den starka utvecklingen för Volvo på börsen i en intervju med SvD Näringsliv.

Den har varit kopplad till en stark lönsamhetsutveckling under nya vd:n Martin Lundstedt och aktien rusade ytterligare efter senaste delårsrapporten. Den handlas nu runt 145 kronor, vilket är nära en toppnotering.

Men Christer Gardell tror på mer.

”Vi tycker inte att det senaste årets kursreaktion motsvarar den potential som finns i bolaget”.

”Vi tror att Volvos lönsamhet kan nå högre än Scanias. Och det vi sett av det förändringsarbete som Martin Lundstedt har påbörjat innebär att ribban höjts från 10 till 12 procent i rörelsemarginal”, sade Christer Gardell.

Christer Gardell pekar främst på att för att en uppvärdering av Volvo ska bli aktuell så måste vinsterna vara mer stabila över tiden. Hittills har de utvecklats som en berg och dalbana.

”Det är viktigt för Volvo med en större stabilitet och en ökad förutsägbarhet i resultatutveckling. Lyckas vd Martin Lundstedt med det så finns förutsättningarna att Volvo får en premiumvärdering, det vill säga en motsvarande värdering som till exempel Assa Abloy har idag”, sade Christer Gardell.

Efter intervjun gick aktien upp med drygt 2 procent, vilket innebär att Volvos börsvärde ökade med 6-8 miljarder inom loppet av ett antal timmar, skriver SvD Näringsliv.

Cevian köpte sig in i Volvo 2006. Bolaget är idag största ägare sett till kapitalet. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST