Fotograf: Ofiicial LeWeb/Flickr

Grundade Sveriges kanske mest hajpade startup som gick i konkurs – och nu skrotade han just sin nya satsning

Hans hajpade Narrative gick i konkurs - och nu skrotas även den nya satsningen.

När startupen Narrative gick upp med sin prototyp för minikameran Clip på Kickstarter i slutet av 2012 fick de in över 550 000 dollar samlades in – efter att ha frågat om 50 000.

Grundarna var respekterade namn i den svenska startupvärlden. Vd:n och medgrundaren Martin Källström låg till exempel bakom Twingly, en sökmotor för bloggar.

Narrative öppnade kontor i Linköping, Lund, Stockholm och San Francisco. 90 miljoner kronor i riskkapital säkrades under åren.

Men försäljningen kom aldrig igång och under hösten 2016 gick det hajpade bolaget i konkurs.

Martin Källströms nya projekt blev att utveckla en fintech-tjänst som skulle koppla samman europeiska investerare med asiatiska projekt.

”Här i Europa är ränteläget lågt men i till exempel Thailand kan du få 12 till 15 procents avkastning i stabila fastighetsprojekt”, säger Martin Källström till Breakit.

Men krånglig lagstiftning har gjort att han nu skrotar även sin nya satsning, innan den ens har kommit igång.

”Vi ville kunna gasa på direkt, inte gå och vänta på ett beslut som vi inte kan vara säkra på ska komma. Då insåg vi att det var bättre att inte dra igång alls” säger Källström till Breakit.

Nu är han på jakt efter en ny affärsidé.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.