Nu testar IKEA något de aldrig gjort förut - och det är goda nyheter för kunderna

IKEA:s senaste drag är unikt i bolagets 74-åriga historia.

Svenska möbeljätten Ikea ska börja testa sälja sina produkter genom tredjepartssajter, enligt Torbjörn Lööf, vd för Inter Ikea Group. 

Draget innebär att det snart kommer att finnas Ikea-varor tillgängliga för köp på e-handelssajter som Amazon eller Alibaba, skriver Reuters.

Det kommer alltså bli lättare och bekvämare för kunder att handla ur Ikeas sortiment online, och möjligtvis även billigare då e-handelssajterna får möjlighet att konkurrera med lägre fraktpriser.

Till nyhetsbyrån uppgav Torbjörn Lööf att den nya satsningen är kopplad till att konkurrensen på nätet är i förändring. Han tillade att testerna inleds under 2018.

”Jag kommer att låta bli och säga vilka (plattformar), men vi kommer att testa för att se "vad betyder detta, hur ser digital shopping ut i framtiden och vad betyder digitala köpcentrum?", sade Torbjörn Lööf.

Ikea har aldrig låtit sina möbler få bli sålda utanför koncernens egna händer. Bolaget har nyligen vidtagit ett flertal åtgärder även utanför den digitala sektorn i syfte att anpassa sig till nya shoppingbeteenden. Dessa har inkluderat bland annat inrättning av mindre varuhusbutiker.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST