Fotograf: Lindsten/Nilsson, Anglia Ruskin University/YouTube

Här är dansken som just gick in med 2 miljarder i Klarna

Klarnas medgrundare Niklas Adalberth fortsätter att sälja aktier i det egna bolaget. 

Senaste posten har sålts till den danska modekungen och miljardären Anders Holch Povlsen, enligt ett pressmeddelande.

Anders Holch Povlsen ligger bakom varumärken som Vero Moda, Jack & Jones och Only. Han har tidigare investerat i Kinneviks e-handelsbolag Zalando och nu senaste alltså förvärvat en post i Klarna.

Posten ligger på 10 procent, vilket skulle motsvara ungefär 2 miljarder kronor enligt den tidigare rapporterade kursen i Klarna. Det skriver Breakit och hänvisar till källor.

”Få människor passar bättre än Anders Holch Povlsen… jag är jätteglad över att välkomna en så stark partner till Klarna” uppger medgrundaren och vd:n Sebastian Siemiatkowski.

Transaktionen har också involverat DST Global och den externa storägaren General Atlantic som sitter på 13,25 procent av kapitalet. Båda företagen har sålt en del av ägandet i Klarna, uppger tekniksajten. Inga finansiella detaljer nämns för någon av de omnämnda affärerna.

Niklas Adalberth dumpade förra året aktier för närmare 100 miljoner kronor i Klarna. Dessa avyttrades till bland annat Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.