Här är 9 saker du alltid måste ha på ditt CV – för att det inte ska kastas direkt

Det finns ett par grundläggande element som du alltid borde ha på CV:et för att inte bli ignorerad direkt.

Rekryterare bestämmer sig väldigt snabbt för om din ansökan är intressant eller inte – en studie visar att din ansökan får i genomsnitt 6 sekunder av uppmärksamhet innan den antingen läggs åt sidan eller bedöms som intressant, skriver Business Insider Nordic.

Då gäller det att ditt CV innehåller vissa grundläggande faktorer för att det inte ska läggas åt sidan direkt.

Nyckelord
Du behöver inkludera några nyckelord och fraser från jobbannonsen i din ansökan, utan att få det att se ut som att du har kopierat och klistrat alltihop.

Kontaktuppgifter
Även om detta kan verka självklart slarvar många jobbsökande med att placera kontaktuppgifterna så att de är lätt att hitta. "Sätt ditt namn, nummer, mejladress och länk till din Linkedin-profil högst upp på sidan" säger karriärexperten Tina Nicolai.

Titel
Det får inte vara några som helst tvivel vilken roll du är ute efter – se till att dina mål görs uppenbara genom att lägga till din professionella titel högst upp på CV:et, tipsar karriärexperten Amanda Augustine.

Bedrifter
De som rekryterar behöver se exempel på hur du har förbättrat och fått din avdelning, team och företag att växa. Inkludera de viktigaste bedrifterna under varje erfarenhet du listar, rekommenderar karriärcoachen Tina Nicolai.

Ett narrativ
Se till att berättelsen om din karriär och dina erfarenheter blir en intressant läsning.

Siffror
De som anställer behöver siffror för att fullt ut kunna utvärdera din potential, enligt Tina Nicolai. Siffror är ett väldigt effektivt sätt att ge tyngd åt listandet av dina bedrifter.

Certifikat och diplom
Har du till exempel en MBA? Lägg till den direkt efter ditt namn på toppen av CV:et, om det är en relevant merit för jobbet du söker.

Relevanta URL:er
Länka till sajter som demonstrerar ditt personliga varumärke på ett mer flärdfullt sätt än ditt CV – och inte bara LinkedIn-profilen.

Verb
Använd verb inte adjektiv för att framstå som en mer attraktiv kandidat - det förmedlar handlingskraftighet.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!


VECKANS AFFÄRERS SENASTE LISTOR

Kalendarium

SENASTE MAGASINET: