Fotograf: Volvo Cars Press

Så bra är nya ödesbilen som ska avgöra Volvos framtid

Nya XC60 behöver bli en lika stor succé som föregångaren. Så hur bra är den?

Volvos nya SUV XC60 ska ersätta originalmodellen av XC60, en succébil som det har sålts över en miljon av. Den nya versionen av XC60 behöver alltså bli en minst lika stor framgång, skriver Håkan Matson i DI, och tillägger att bilmodellen är ”helt avgörande för bolagets framtid.”

”Det är den perfekta bilen för en aktiv livsstil och den utgör nästa steg i vår omvandlingsplan” tillägger koncernchefen Håkan Samuelsson i ett pressmeddelande.

”XC60 kännetecknas av en genuint skandinavisk upplevelse” tillägger designchefen Thomas Ingenlath.

Så hur bra är den? Responsen från recensenterna är överväldigande positiv.

”Kvalitén och tekniken är bäst i klassen. Den är dyrare än tidigare, men Volvo spelar i en helt annan liga nu” skriver Autoexpress recensent.

”Bilen träffar rätt på i stort sett alla punkter – hög säkerhet, god komfort, modern design. Första provkörningen av nya Volvo XC60 kan sammanfattas med ett enda ord: imponerande” skriver DI:s recensent.

”Det är en avslappnad bil med en högkvalitativ känsla inuti” skriver Autocars recensent.

När det gäller Volvo Cars är såklart säkerheten högt prioriterad – ett led i målet att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i en Volvo år 2020. City Safety-systemet har utökats, och XC60 modell 2017 kommer även innehålla det nya säkerhetssystemet Oncoming Lane Mitigation som ska mildra kraften vid frontkollisioner.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.