Fotograf: Evan Vucci

I natt kom avslöjandet som tar Trump närmare riksrätt

Härvan kring den sparkade FBI-chefen bara fortsätter.

President Donald Trump bad den tidigare FBI-chefen James Comey att stoppa utredningen av Michael Flynn, den tidigare nationella säkerhetsrådgivaren. Det skedde i samband med ett möte i Vita huset i februari enligt ett memo som Comey själv skrev vid tidpunkten.

Det framgår av en artikel från New York Times på tisdagskvällen.

"Jag hoppas att du kan släppa detta", ska Trump ha sagt enligt rapporten.

Trump gav motvilligt Flynn sparken i februari efter att det avslöjats att den tidigare generalen i hemlighet ska ha diskuterat sanktioner med den ryska ambassadören i Washington och sedan försökt att dölja samtalen.

Om uppgifterna stämmer kan de ligga till grund för att driva en riksrättsprocess mot presidenten, skriver Chris Cillizza i en analys i CNN, och tillägger att memot kan sätta Trumps presidentskap i "allvarlig och omedelbar fara."

Vita huset publicerade ett uttalande på tisdagskvällen och menar att Trump aldrig bett Comey eller någon annan att avsluta någon utredning.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant