Småföretagare älskar den här svenska fintech-raketen – här är deras senaste drag för att ta över branschen

Här är svenska fintech-raketens nya drag för att ta över branschen.

Svenska iZettle är ett av Europas snabbast växande fintech-bolag – intäkerna ökade med över 30 000 procent under en fyraårsperiod. De erbjuder betallösningar och finansiella tjänster för småföretagare – iZettles kortläsare, som lanserades 2010, kan användas med en vanlig smartphone eller surfplatta.

Nu lanserar de ett premium kassasystem "specialanpassat" för caféer, barer och restauranger – tjänsten är tillgänglig på App Store med en prislapp på 599 kronor i månaden.

”Denna lansering är en viktig del av att leverera på löftet att demokratisera handeln för småföretagare och ge dem tillgång till finansiella och kommersiella verktyg och tjänster som är kritiska för att deras verksamhet ska få växa”, säger Jacob de Geer, vd och medgrundare på iZettle.

Tjänsten har blivit möjlig efter iZettles uppköp av brittiska bolaget Intelligentpos, som jobbar med molnbaserade kassalösningar. Tanken är att den ska samla alla nyckelfunktioner på ett och samma ställe – som bland annat bordsbokning, automatiserade säljrapporter, öppna och delade notor samt lager- och personalhantering.

”Våra användare växer tre gånger snabbare än EU-genomsnittet, vilket vi naturligtvis är mycket stolta över. Det här är en lösning för våra snabbast växande användare som gör att vi kan fortsätta stötta dem medan de bygger sin verksamhet och tar nästa steg”, säger Jacob de Geer.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.