Fotograf: Bambora press

Hans okända techsuccé är på väg att bli nästa Klarna – säljer för miljarder och bara fortsätter öka

Här är Sveriges nästa stora fintechsuccé.

Johan Tjärnberg håller i det tysta på att bygga en fintechsuccé av Klarnas kaliber; under 2016 ökade hans betalbolag Bambora med 20 procent och omsatte 2 miljarder.

”I år kommer försäljningen öka ännu mer, uppemot 30 procent och vi har varit lönsamma sedan start”, säger Johan Tjärnberg till Breakit.

Bambora är en plattform som samlar hundratals betaltjänster, och finns på 65 marknader idag.

Under 2017 utökar de sin verksamhet i Nordamerika där antalet anslutna handlare ska stiga med 10 000 i år. Det ska bidra till en försäljningsökning för koncernen med 30 procent till 260 miljoner euro i år, säger Johan Tjärnberg till Bloomberg News.

Antalet handlare som använder bolagets tjänster uppgår till 100 000, varav 30 000 i USA och Kanada.

Johan Tjärnberg uppger att ägaren Nordic Capital inte trycker på för en snabb exit, men att en börsnotering av bolaget är ett alternativ.

"Om ett par år tror jag att en börsnotering definitivt är ett alternativ", sade Johan Tjärnberg.

Bambora bildades genom en sammanslagning av betalbolagen Euroline, KeyCorp, Samport, MPS, DK Online och ePay, vilka samtliga förvärvades av Nordic Capital mellan maj 2014 och april 2015.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.