Fotograf: Niharb/Flickr

Google gjorde nyss något som inget IT-bolag lyckats med tidigare

Sökjätten bryter ny mark.

Google är en pionjär på Kuba. Det efter att man under onsdagen som första utländska IT-företag tagit sina servrar i drift på önationen, rapporterar BuzzFeed.

Servrarna ingår i Googles globala nätverk av GGC-noder som fångar upp internetinnehåll utan krav på kablar. Det är hur Kuba hittills har varit anslutet till nätet, med hjälp av havskablar som gått till Venezuela.

Kuba är annars är ett land fattigt på internet. Antalet WiFi-ställen uppgår till bara 240 stycken och kostnaden för anslutning ligger på 1,50 dollar i timmen – vilket är ett saftigt belopp när den genomsnittliga månadslönen i landet ligger på 25 dollar.

"Jag tror att det här kommer bli väldigt märkbart för folk i Kuba...[men] internet i Kuba kommer fortfarande vara en smärtsamt långsam process" säger internetexperten Doug Madory till Buzzfeed.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.