Strejk, åtal och tusentals bilar återkallade — Allt du behöver veta om Teslas mardrömsvecka

Elon Musks huvudvärk tar inte slut med strejkhotet i Tyskland.

Tidigare i veckan rapporterades om den masstrejk som hotar i Teslas tyska produktionsenhet. Läs mer om fallet här.

Men Elon Musks huvudvärk tar inte slut där - i veckan kom två nya smällar mot biljätten. 

Återkallning av tiotusentals bilar

På torsdagskvällen meddelade Tesla att de återkallar 53.000 bilar av Model S och Model X, på grund av ett tillverkningsfel som upptäckts på en bildel som kan göra hindra bromsen från att släppa. Det rapporterar Di

Återkallelsen gäller globalt; och de påverkade bilmodellerna har tillverkats mellan februari och oktober i fjol. 

Tesla skriver att bolaget vill ersätta bildelarna för att vara ”överdrivet försiktiga”.

Företaget uppskattar att drygt 5 procent av de återkallade bilarna kommer att behöva åtgärdas och att det kommer att ta drygt 45 minuter.

Stämningar i Kalifornien: "farlig autopilot"

Därutöver har Tesla nu stämts i Kalifornien av tre arga kunder som inte tycker att den nya autopilotfunktionen lever upp till det som lovats. Det skriver The Register.

Alla kunder hade köpt version 2 av autopilot-funktionen Enhanced Autopilot till Tesla Model S. Teslas mjukvara beskrivs i stämningsansökan som på tok för oslipad för riktig användning.

”I stället för att leverera säkra och avancerade autopilots-funktioner har Tesla l evererat mjukvara som får fordonet att uppföra sig felaktigt. De förstärkta autopilot-funktionerna är helt enkelt för farliga för att användas och är därför helt värdelösa trots den premie på 5 000 dollar som Dean (en av missnöjda kunderna. Reds anm.) betalat för förstärkt autopilot”, står det.


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA