Gjorde Trump nyss sin värsta militära tabbe hittills?

"Vi skickar en armada, väldigt kraftfull."

Som respons till det spända läget i Nordkorea har USA:s president Donald Trump varit noggrann med att projicera styrka. Han lovade förra veckan att skicka en grupp amerikanska sjöfartyg, inklusive hangarfartyget USS Carl Vinson, för att garantera säkerheten i regionen. Det skriver Dagens Industri

"Vi skickar en armada, väldigt kraftfull", sade Trump till Fox News förra veckan.

Men pinsamt nog, har det nu visat sig att Trumps ’armada’ i själva verket åkte söderut – väldigt långt. Det blev världen varse om när amerikanska flottan själv lade ut bilder på Carl Vinson mellan de indonesiska öarna Java och Sumatra, skriver The New York Times. Hangarfartyget ska ha varit på väg mot en övning med australiensiska flottan. 

Nu uppges de amerikanska sjöfartygen vara på väg mot Korea igen.

"Fartygen rör sig nu norrut mot västra Stilla havet. Det här borde ha kommunicerats ut tydligare vid tillfället", säger försvarshögkvarteret Pentagons talesperson Dana White till tidningen.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant