Fotograf: Khoshbin.com

Mannen som gick från 30 kronor i timmen till miljardär: De här 4 knepen hjälper dig till toppen

Manny Khoshbin hade en simpel uppväxt men lever idag ett flärdfullt liv bland sportbilar och vackra fastigheter. Här listar han de enkla principerna som hjälper dig nå toppen.

Entreprenören Manny Khoshbin kom från Iran till USA som tonåring. Vid det laget hade han och hans familj inte ett ordentligt tak över huvudet. Utan att ha hunnit lära sig engelska lyckades han få ett lagerjobb på den amerikanska detaljhandelskedjan Kmart för ynka 30 kronor i timmen.

Han sparade varenda krona tills han en dag hade råd att köpa bilen han ville ha – en vinröd Honda. Den skulle hjälpa honom få ett bättre jobb på en däckfabrik.

Idag äger han en imponerande bilsamling värd över 20 miljoner dollar, har en framgångsrik karriär inom fastighetsbranschen och ett instagramkonto med drygt 600 000 följare. Sammanlagda förmögenheten ligger på över 100 miljoner dollar, eller omkring en miljard kronor. 

Här är Manny Khoshbins viktigaste tips för den som vill göra småslantar till en guldgruva, enligt Entrepreneur.

Gör en utförlig tidsplan

Att ha en plan med mål är grundpelaren i en framgångssaga. Det gäller att sätta upp deadlines och hålla sig stenhårt till dem. Gör en kartläggning med noggrann planering över exakt vad du vill uppnå från 1-20 år fram. Våga vara aggressiv och sätt press på dig själv med intentionen att ge det allt du har.

”Blygsamma mål ger blygsamma resultat”, säger Manny Khoshbin.

Du kan alltid lära dig mer

Omge dig av inspirerande, driftiga och likasinnade personer och sug åt dig allt du kan från andras erfarenheter, bra som dåliga. Det är viktigt att man vågar vara frågvis och nyfiken – ingen föds till en expert. 

Utvärdera din resa

Att pausa och se över hur det går är nyttigt för att veta om du är på rätt väg. Ta en dag varje vecka där du går igenom dina resultat och se om du behöver göra ändringar. Det kommer resultera i att du känner dig mer självsäker och skarp eftersom du kommer ha stenkoll på din plan.

Släng inte in handduken

”Alla kommer till en punkt där de känner att de vill ge upp. När du kommer dit är det viktigt att gå tillbaka till din plan och påminna dig själv om varför du gör det här och hur långt du faktiskt har kommit. Håll ut, även i de värsta svackorna”, säger Manny Khoshbin. 

LÄS MER: 22-åriga fastighetskungen: Så gjorde jag för att bli miljonär på ett år – före mina dubbelt så gamla konkurrenter


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet
  2. Googles innovationschef: Snart kan du koppla upp din hjärna mot molnet och nå oändlig intelligens
  3. Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier
  4. Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier – vill slippa ”algoritmernas tyranni”
  5. Kalldusch för Handelsbankens anställda: Årets vinstdelning slopas helt
  1. Köpte företaget för 1 krona – nu är han Sveriges senaste miljardär
  2. Turistmeckats bakgård: Övergivna bostäder i Italien säljs nu för bara 10 kronor
  3. Leif GW efter veckans sanslösa börsklipp: Håller hårt i aktierna – och ska köpa mer
  4. Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier – vill slippa ”algoritmernas tyranni”
  5. ”Digitala uppstickare snor kunderna – medan storbankerna kliar sig i huvudet”

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.