Fotograf: Babo Games / Flickr

Uppgifter: iPhones nyckelfunktion kan slopas av Apple – bara månader innan lansering

Det surras redan kring Iphone 8 — och nu ser en amerikansk investmentbank orosmoln på horisonten. 

Inför lanseringen av iPhone 8 som väntas ske senare i år har det gått rykten om en ny funktion. Vissa analytiker spår att Apple kommer plocka bort hem-knappen, genom att placera både den och en fingeravtryckssensor under glaset på displayen. Det har sin förklaring i att Apple har ansökt om just sådana patent. 

Men nya uppgifter menar att den nya fingeravtrycksteknologin inte alls är så garanterad som man trott. 

Det är amerikanska Pacific Crest Securities som viftar med varningsflaggan. I sitt senaste brev till investerare hävdar företagets analytiker, som även citeras i kända investeringspublikationer, att allt inte gått enligt planerna. Det rapporterar Fortune.

Apples standardleverantör för fingeravtrycksteknologin ska vara helt utan nya beställningar än så länge, vilket enligt analytikerna tyder på att Apple inte tror på att teknologin är redo. Även ärkerivalen Samsung ska ha försökt integrera samma egenskap i den nya Galaxy S8-serien, men utan framgång. 

Men ifall Apple är mer envist än koreanerna återstår att se. Pacific Crest Securities ser ett scenario där lanseringen av nya Iphone kan komma att fördröjas tills teknologin är redo. 

 

 

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST