SPONSRAT INNEHÅLL
Från vänster: Magnus Larsson, vd på exeo och Björn Jareblad, vvd på Flex Applications samt Jonny Sköld, Key Account på exeo.

I säkrare förvar än hos Joakim von Anka

Flex Applications garanterar hög och jämn driftsäkerhet åt sina kunder.

Det är ett självklart hygienkrav för ett systemföretag som skall leverera några av branschens bästa lön-, tid- och resesystem åt sina kunder. Vad kan då vara bättre än att låta servrarna husera i en brandstation i Motala, utrustad för att skydda servrarna mot alla eventuella störningshot.

Flex Applications komplexa system behöver en "värddator" för att säkra driften åt företagets 1300 kunder. En server kan i dagligt tal beskrivas som en superdator som servar klienter med olika typer av tjänster och som är i drift dygnet runt, alla dagar på året. Flex Applications har löst drift- och säkerhetsfrågan med hjälp av Exeo AB sedan år 2010. Exeo är ett IT-specialistföretag inom serverdrift och serverhallkapacitet.

"Vi finns i Motalas gamla brandstation sedan två år tillbaka. Det är en samling brandsäkra byggnader i tegel och betong som vi själva äger och utrustar för att ge servrarna säkrast möjliga driftmiljö", berättar Jonny Sköld, kundansvarig för Flex Applications på exeo.

Han tillägger också att exeos driftpersonal bokstavligen sitter på serverhallarna, då kontoren finns i samma byggnader. Att exeo både äger fastighet och byggnader säkrar dessutom framtida utvecklingsmöjligheter för företaget och dess kunder.

"Vår affärsidé bygger på att skapa skyddade och stabila datasystem. Tillgängligheten måste var 24x7, inte minst för alla de servicebyråer vi har som kunder. Vi har därför felsäkra system i form av servrar och backupsystem i angränsande byggnader och även på annan ort. Vi står väl rustade inför de nya EU-direktiven gällande personuppgiftslagen (GDPR)", säger Jonny Sköld och tillägger;

"Fördelen för företag att hyra in sin drift hos företag som exeo är att de aldrig kan bygga upp en sådan säker miljö på egen hand. Det är enbart riktigt stora företagskoncerner som har de resurserna till buds" avslutar Jonny Sköld.

Här kan du läsa mer om exeos långsiktiga lösningar. Om du är nyfiken på Flex Applications kompletta personalsystem Flex HRM hittar du mer information här


NYHETSBREV


Kalendarium

LYSSNA PÅ VA:S PODDAR

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Här är 13 saker du kan göra som får folk att gilla dig direkt – enligt forskning
  2. Vill du jobba på Spotify? Nu söker de personer som ska leda ett helt nytt projekt i Stockholm
  3. Här är Mark Zuckerbergs galna plan för att ta över världen när smartphones och bildskärmar dör ut
  4. Håller läskbranschen på att dö ut? Här är siffrorna som gör att Coca-Cola och andra jättar nu måste tänka om helt
  5. Han är den okände svensken bakom 10 000-timmarsregeln – här förklarar han varför den inte stämmer
  1. Gjorde Trump nyss sin värsta militära tabbe hittills?
  2. Bankernas skräckscenario: Dina räntekostnader kan stiga med 20 000 kr — i månaden
  3. Volvo utmanar Tesla – 5 saker du behöver veta om den nya elbilen
  4. Mannen som gick från 30 kronor i timmen till miljardär: De här 4 knepen hjälper dig till toppen
  5. Här är Facebooks nya storsatsning — vill ta kål på smartphones och TV

SENASTE VA

VA Karriär