På bara 4 ord visar Elon Musk exakt hur du tystar dina skeptiker

Elon Musk visar hur skeptikerna ska tystas.

Tesla har levererat rekordhöga leveranssiffror för det första kvartalet.

Men när man, som Elon Musk, driver innovativa projekt och går i bräschen för vad som är möjligt – då kommer det alltid finnas skeptiker.

Och det är inte helt självklart hur skeptikerna ska bemötas – eller om det bästa är att ignorera belackarna helt och hållet.

Musks strategi i veckan var att med torr humor kommentera blankarna, det vill säga de skeptiska investerare som satsat pengar på att det skall gå dåligt för Teslas aktie  som har gått upp nära 30 procent bara i år.


”Med de här fyra orden visar Musk att hans självförtroende inte spiller över och blir [Silicon] Valley-arrogant. Istället är han lugnt orubblig” skriver marknadsföringskonsulten Chris Matyszczyk i Inc.

Han menar att utspelet framförallt var riktat mot Teslas anställda, affärspartners och de investerare som tror på bolaget.

Fortsätt göra det du tror på, och satsa på att skapa något du tror att folk vill ha – du har du en bra chans att lyckas skriver Chris Matyszczyk.

”Och när du gör det, visa inte skadeglädje. Hitta några fyndiga ord att kommentera med istället”, det är det mest effektiva sättet att tystna skeptikerna på, avslutar han.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.