Fotograf: Estudio 3.14/Youtube

Här visar en designfirma varför Trumps mur vore praktiskt taget omöjlig att genomföra

President Trump har lovat att bygga en "vacker" mur mot Mexiko. Här slår en designfirma hål på planerna  och pekar på varför projektet är praktiskt taget omöjligt.

Den mexikanska designfirman Estudio 3.14 har gjort en satirisk rendering av den mur Donald Trump har lovat bygga på gränsen mellan USA och Mexiko – för att visa hur projektet i praktiken vore nästan omöjligt att genomföra, skriver Business Insider.Ett stort hinder är priset: tidiga beräkningar från myndigheter i USA sätter en prislapp på kring 21 miljarder dollar, och den mexikanska presidenten har bestämt sagt att hans land aldrig kommer betala för muren.Ett annat problem är bergskedjorna längs med gränsen, som skulle göra uppförandet av muren nästan omöjligt – det skulle ta 16 år och kosta enorma summor, enligt Estudio 3.14.
I renderingen är muren chockrosa, eftersom Trump har sagt att den skall vara ”vacker”.
Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant