Fotograf: Susan Walsh/TT

Vad menar storbanken när de säger att Trump-o-metern är på minus för första gången någonsin?

Trump-o-meter…?

Den tyska storbanken Commerzbanks Trump-o-meter, som är en indikator för vad Donald Trumps administration kommer att få för inverkan på ekonomin, sjönk i april till minus för första gången hittills.

Indikatorn, som sträcker sig från minus 50 (extremt negativt) till plus 50 (extremt positivt) sjönk till -1,3 i april från 1,8 i mars. Det indikerar att Trump-administrationens policys knappt kommer att ha någon inverkan alls på tillväxten i medelfristiga perspektivet skriver Commerzbank, som konstaterar att "Trump Trade" är över för den här gången.  

"Misslyckandet med avskaffandet av Obamacare betyder att ett av republikanernas huvudprojekt har strandat. Detta innebär att administrationen inte kan lita på stödet från den republikanska majoriteten i kongressen. Det bör även göra det svårare att implementera en vidsträckt skattereform", uppger Commerzbank.

En mer reserverad hållning till protektionistiska åtgärder räcker inte till för att hålla indikatorn över nollstrecket, enligt banken.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant