Fotograf: JD Lasica/Flickr

Nu har Elon Musk grundat ett helt nytt bolag – som är ännu galnare än SpaceX

Han nöjer sig inte med att bygga elbilar och kolonisera Mars – här är Musks nya, galna företag.

Han har många, extremt ambitiösa, järn i elden: Hyperloop, SpaceX och elbilar som ska bli mainstream. Kanske är Elon Musk ändå rastlös, kanske är han en obotlig futurist som bara måste driftsätta nya projekt på löpande band – nu har superentreprenören grundat ett nytt bolag.

Elon Musk har trots allt haft tid över till att grunda bolaget Neuralink, som ska jobba med att implantera små elektroder i hjärnan – för att kunna ladda upp och ladda ner tankar. Det skriver Wall Street Journal.

Tanken är att människor ska kunna hänga med när utvecklingen av AI skenar iväg, enligt Musk, genom att utveckla vad som i praktiken kommer vara ett lager av artificiell intelligens som appliceras på den mänskliga hjärnan.

”Om du utgår från att [AI] utvecklas, oavsett hastighet, så kommer vi att hamna långt efter” har han tidigare sagt.

Neuralink ska alltså ta fram lösningen som gör att vi människor hänger med i utvecklingen.

Musk har pratat om att finansiera verksamheten själv, men det kan även bli aktuellt med investeringar från Founders Fund, PayPal-grundaren Peter Thiels riskkapitalbolag.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.