Fotograf: Patrick Semansky

Så reagerar Trump på sitt största nederlag hittills

Hur reagerar Trump på sitt första stora bakslag?

Donald Trump har flera gånger sagt att han skulle skrota Barack Obamas sjukvårdsreform Obamacare redan första dagen i Vita Huset – fredagens försök misslyckades då det blev klart att förslaget inte hade tillräckligt med stöd för att röstas igenom, trots republikanernas majoritet i kongressen.

”Jag säger det jag sagt tidigare: Låt Obamacare explodera” säger Trump, till Washington Post, och menar att det nuvarande systemet är ohållbart.

”När Obamacare exploderar kommer de [Demokraterna] komma till oss och vilja rädda det som kan räddas, och då når vi en överenskommelse.”

Republikanernas majoritet hindrade dock inte presidenten från att skylla på Demokraterna.

”Vi kunder inte få en enda röst från Demokraterna, och vi var lite korta, väldigt lite, men ändå lite kort, så vi drog tillbaka det [förslaget]” säger Trump till Washington Post.

Källor uppger att åtminstone 36 republikaner motsatte sig förslaget, även om Trump säger till Washington Post att det handlar om ”fem till tolv röster”.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.