Fotograf: Fresco News/Mark Beach

Därför kraschade Ubers självkörande Volvo – nu stoppas testerna

Ubers självkörande Volvo kraschade i helgen, och nu stoppas försöken.

Uber Technologies har tagit beslut om att stoppa sitt program med självkörande bilar efter att ett av fordonen varit involverat i en krasch i Arizona i helgen. Det rapporterar Bloomberg News.

På en bild som har publicerats på Twitter kan man se Uber-bilen, som är en stadsjeep från Volvo, liggandes på sidan med bucklor och krossade fönster vid en annan bil. Uber har bekräftat händelsen, och meddelat att de stoppar sina tester med autonoma fordon tills en utredning har genomförts.

Men det var inte Uber-bilen som orsakade olyckan det var en annan bil som inte lyckades väja för den självkörande Volvon.

Det uppger Josie Montenegro, informationsansvarig hos den lokala polisen, till Bloomberg, och säger även att och ingen ska ha blivit skadad.

Även Volvo kommer att undersöka vad som hände.

"Först och främst kan vi konstatera att ingen har skadats allvarligt i denna incident. Vi undersöker för närvarande de exakta omständigheterna kring händelsen och avstår från att göra några ytterligare kommentarer tills vi har fått mer information", säger Volvo Cars PR-chef Katarina Adamson till Di Digital.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST