Här är 8 sätt att tjäna extra pengar på fritiden – utan att gå in i väggen

Det finns många sätt att tjäna extra pengar, även när du redan jobbar heltid – det svåra är att inte bränna ut sig. Här är 8 lukrativa extraknäck som inte kräver för mycket.

Bli Grupptränare på gymmet
Du går antagligen ändå till gymmet – istället för att betala dyra pengar på medlemsavgiften kan du bli grupptränare, och istället tjäna en extra inkomst på att bli vältränad.

Författa andras CV:n
Är du bra på att presentera dig själv i textform, samt på att strukturera upp ett CV för att maximera effekten? Det är en attraktiv kompetens som det går att tjäna pengar på.

Skriv stadsguider
Rese- och turistföretag, såväl som fastighetsbolag, anlitar ofta frilansare för att skriva stads- eller områdesguider kring det lokala utbudet av kultur och shopping med mera.

Extrajobba som produktfotograf
Att vara produktfotograf är ett lukrativt extragig för dig med rätt kunskap och utrustning – och tycker du om att fotografera är det sätt att få betalt för vad du ändå gör på din fritid.

Installera en autoresponder
En autoresponder kan användas för att sälja produkter, tjänster och medlemskap – genom att kunder lämnar sin mejladress på din sajt för att sedan få ett automatiserat mejl med en länk till nedladdningsbart material. Ett exempel på en autoresponder är OptinMonster, skriver entreprenören John Rampton.

Se till att tjäna royalties
Om du producerar eget kreativt innehåll kan du få royalties – det vill säga; personer och företag betalar för att använda dina kreativa verk eller tillgångar. Genom att registrera dig på Stim, Dramatikerförbundet eller någon annan upphovsrättsorganisation ser du till att du får royalties utbetalda. Det går även att handla med royalties på Royalty Exchange, skriver Inc.

Börja blogga
Det tar bara några minuter att lansera din egen blogg, och med rätt inriktning och en publik som är villig att läsa dina inlägg finns allt potential i världen att tjäna pengar – du behöver inte vara en professionell skribent eller expert på någonting, det viktigaste är att vara engagerande.

Lär dig investera
Sitter dina sparpengar på ett nollräntekonto och äts sakta men säkert upp av inflation? Att investera är ett beprövat sätt att tjäna passiva pengar, och tack vare internet är det väldigt lätt att hålla sig uppdaterad. Läs mer, och håll koll på de senaste börsnyheterna på VA Finans.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Aktien rasade 26% – sen stoppades all handel i forskningsbolaget
  2. Då: Kickad från Ericsson – Nu: Han är bäst betalde svenske chefen någonsin
  3. ”Vad flygbranschen sade till mig i enrum – efter vår uppmaning att halvera flygresorna”
  4. Nästa vecka tar hon över Handelsbanken – bryter 150 år av gubbvälde
  5. Grundaren välkomnar beskedet som just fick hans förmögenhet att rasa: ”Inte ett dugg orolig”
  1. Bredbandsjesus träder fram 20 år efter IT-yran: ”Ikea kunde ha blivit Amazon och Ericsson ha utvecklat Whatsapp”
  2. Så gick Supertalangen från idé till att sälja t-shirts med ”Skam”-citat för en kvarts miljon kronor på två veckor
  3. Då: Kickad från Ericsson – Nu: Han är bäst betalde svenske chefen någonsin
  4. Listan: Börsens allra bästa köp – enligt 988 analyser
  5. Experterna förklarar: Så påverkas börsen av kronraset – och här är aktierna som gynnas mest

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.