Vinnare av E-prize 2016: Climeon, Greater Than och Fastighets AB L E Lundberg Fotograf: Rikard Kilström

Nominera till E-Prize 2017 – Sveriges största energipris

Har ni skapat Sveriges mest innovativa energilösningar - inom förnybart, energieffektivisering eller hållbara transporter? Då är det dags att nominera till årets upplaga av E-Prize!

E-Prize, ett samarbete mellan Veckans Affärer och E.ON, är Sveriges ledande energipris i näringslivet och delas ut för 9:e året i rad.

E-Prize belönar de svenska företag som har de smartaste och mest innovativa lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot mer förnybar energi, effektivare utnyttjande av energi samt hållbara transporter.

Kategorier E-Prize 2017:

  • Förnybar energi
  • Energieffektivisering
  • Hållbara transporter

Förnybar energi
Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot mer förnybar energi. Det kan till exempel handla om allt från företag, små som stora, med innovationer och teknik för generering av förnybar energi över lagring och annan understödjande teknik till nya innovativa affärsmodeller.

Energieffektivisering
Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot effektivare utnyttjande av energi. Det kan till exempel handla om företag, små som stora, som utvecklar nya, innovativa lösningar och teknik för energieffektivisering men också energikunder som har egna innovativa lösningar och teknik för energieffektivisering.

Hållbara transporter
Vi söker de mest innovativa och banbrytande idéerna och lösningarna för att stödja och underlätta utvecklingen mot en transportsektor med effektivare och mer förnybar energi.


Vem kan nominera?
Vem som helst kan föreslå ett företag eller en organisation som de tycker förtjänar priset i någon av de tre kategorierna - det kan vara din egen organisation. En jury bestående av en rad av Sveriges främsta energi- och innovationsexperter bedömer de inkomna nomineringarna och väljer ut 3 finalister i respektive kategori. De 3 vinnarna av E-Prize 2017 presenteras sedan på Veckans Affärers konferens Hållbarhetsdagen 2017 i Stockholm i oktober.

Juryn består av:
Lina Bertling Tjernberg, professor smart grid technology, Kungliga Tekniska Högskolan, KTH
Stefan Henningsson, senior adviser climate innovation, Världsnaturfonden, WWF
Anita Aspegren, avdelningschef: avdelningen för energieffektivisering, Energimyndigheten
Joakim Adgård, försäljningschef B2B, Eon
Per Olof Lindsten, digitalchef Veckans Affärer

Senast den 28 maj 2017 vill vi ha er nominering.

Nominera nu på direkten här!

Förra årets vinnare av E-prize: Climeon, Greater Than och Fastighets AB L E Lundberg 

Läs mer om E-prizevinnarna 2016:

Climeon: "Sluta kasta bort energi i onödan"

Greater Than: "Betala efter hur smart du kör"

Fastighets AB L E Lundberg: Han är miljöansvarig på ett av Sveriges mäktigaste företag

 

 


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.