Fotograf: Zound Press

Svenska tech-raketen som närmar sig börsen 2017 – med miljardförsäljning i ryggen

Här är svenska tech-raketen som uppges sikta på börsen innan året är slut, med miljardförsäjning och lönsamhet i ryggen.

Svenska tech-raketen Zound Industries utvecklar, designar och säljer högtalare, hörlurar.

Det blev ett bra år 2016: försäljningen landade på strax över 1 miljard kronor, tillväxten var 38 procent och Zound Industries var lönsamt för tredje året i rad.

”Bolaget är väldigt finansiellt starkt. När vi når sådana här milstolpar höjs ribban. Börsnotering är en sak vi tittar på inför nästa stora tillväxtfas” säger medgrundaren Konrad Bergström, till Di Digital.

Bolaget har blickat mot börsen ett tag – enligt Di Digitals uppgifter siktar Zound Industries nu på en notering innan 2017 är över, med en värdering på 3 miljarder kronor, det vill säga tre gånger den senaste årliga omsättningen.

Bolaget säljer bland annat Marshall-högtalare, genom ett licensavtal med den brittiska tillverkaren – en produkt som stod för 56 procent av försäljningen under första halvåret av 2016.

”Vi står inför fantastiska möjligheter att ta det här bolaget vidare till nästa nivå. Vi jobbar på en handfull olika projekt som vi får återkomma om”, säger
Konrad Bergström till Di Digital.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.