Fotograf: Volvo Cars Press

Här är Volvos nya hopp: Bilen som ska avgöra bolagets framtid

Idag har Volvo släppt nya XC60  och hela bolagets framtid kan hänga på att den blir en succé.

Idag presenterade Volvo Cars den nya SUV:en XC60, på motormässan i Genève.

Den ska ersätta originalmodellen XC60, en succébil som det har sålts över en miljon av. Den nya versionen av XC60 behöver alltså bli en minst lika stor framgång, skriver Håkan Matson i Di, och tillägger att bilmodellen är ”helt avgörande för bolagets framtid.”

”Det är den perfekta bilen för en aktiv livsstil och den utgör nästa steg i vår omvandlingsplan” tillägger koncernchefen Håkan Samuelsson i ett pressmeddelande.

”XC60 kännetecknas av en genuint skandinavisk upplevelse” tillägger designchefen Thomas Ingenlath.

När det gäller Volvo Cars är såklart säkerheten högt prioriterad – ett led i målet att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i en Volvo år 2020. City Safety-systemet har utökats, och XC60 modell 2017 kommer även innehålla det nya säkerhetssystemet Oncoming Lane Mitigation som ska mildra kraften vid frontkollisioner.

Produktionen kommer ske på Torslandafabriken och planeras komma igång under mitten av april i år. XC60 kommer finnas som plug-in-hybrid, diesel och bensinbil – prislappen är ännu inte offentliggjord.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.