9 sätt att skaffa en extra inkomst – på bara några timmar

Tomt på kontot? Du behöver antagligen en extra inkomstkälla.

Behöver du tjäna mer pengar, men har bara en begränsad tid på dygnet för att göra det? Här kommer 9 förslag på extra inkomstkällor som bara borde ta några timmar att etablera från entreprenörerna Sujan Patel och John Rampton, som tipsar i Entrepreneur respektive Business Insider.

Låna till privatpersoner
Peer-to-peer lån (eller P2P) är lån som tas och ges mellan privatpersoner direkt, via en marknadsplats – vilket ger dig möjlighet att ta ut högre ränta när du lånar ut.


Hyr ut på Airbnb
Tack vare Airbnb är det hur enkelt som helst att hyra ut din bostad, vare sig det handlar om din huvudbostad när du är på semester eller om du äger extra fastigheter. Eller varför inte hyra ut din parkeringsplats?

Grunda din egen blogg
Det tar bara några minuter att lansera din egen blogg, och med rätt inriktning och en publik som är villig att läsa dina inlägg finns allt potential i världen att tjäna pengar – du behöver inte vara en professionell skribent eller expert på någonting, det viktigaste är att vara engagerande.

Ta vara på Amazons potential

Att lansera en e-handelssajt och bygga en kundbas är en lång och krävande process som kräver research, tillverkare, marknadsföring och kundservice bland mycket annat. Varför inte bara använda Amazon? Där finns ett redan etablerat ramverk för att sälja din produkt – du kan till och med få dina produkter fraktade direkt till Amazons varuhus.


Bli en del av delningsekonomin
Uber och Airbnb är bara början – fler och fler hyr i stället för att köpa. Hyr ut din bostad, parkeringsplats, möbler eller annat som det finns efterfrågan på – du behöver helt enkelt fundera ut vad du har som kan bli en tillgång.

Få betalt för din hobby
Vad trivs du med att göra på fritiden? Du kanske till exempel går på träningspass på gymmet – om du då går en kurs för att bli certifierad träningsledare så kan du röra på dig och få betalt för det samtidigt.


Lansera en online-resurs
”Min e-bok ’100 dagar av tillväxt’ drog eventuellt in mer intäkter än mitt vanliga jobb. Det krävde en hel del förberedelser, men när produkten var klar krävdes väldigt små insatser samtidigt som säljintäkterna rullade in” skriver Sujan Patel och tillägger att om skrivandet inte är din starka sida går det lika bra att prodcuera en video-resurs.

Gör småskaliga fastighetsklipp
Med begränsat kapital att investera går det att köpa semesterbostäder utomlands för uthyrning, eller investera i kommersiella fastigheter via digitala plattformar – svenska tjänsten Tessin möjliggör till exempel crowdfunding i fastigheter. 


Starta service-verksamhet

”Att starta en service-verksamhet kräver inte ett stort nätverk, digital närvaro eller särskilt mycket overhead” skriver Sujan Patel, som rekommenderar att du börjar med att berätta för människor i ditt redan existerande nätverk vad du erbjuder för tjänst, och be dem sprida ordet vidare. Som exempel på service-verksamhet nämner han catering, frilansskrivande och digital marknadsföring.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST