Fotograf: Evan Vucci

Hela listan: Här är Trumps 133 falska påståenden som president hittills

Trump hänvisade nyligen till en svensk incident som aldrig hände – vad har presidenten annars sagt som helt enkelt inte stämmer?

Donald Trumps attack mot Sverige nyligen, i vilken han refererade till en incident under ”fredagen” – när det mest uppseendeväckande på sin höjd var Owe Thörnqvists tekniska problem på Melodifestivalen – blev en påminnelse över hur lättvindigt den nuvarande presidenten far med osanningar.

Trump har kommit med sammanlagt 133 falska eller missvisande påståenden hittills under en dryg månad som president – bland annat i kommentarer, på Twitter, under intervjuer, tal och presskonferenser. Det skriver Washington Post, som har faktagranskat samtliga Trumps påståenden.

Det vanligaste ämnesområdet när det kommer till falska påståenden är invandringsfrågor (vilket Sverige nyligen fick erfara), som dyker upp i 25 av 133 fall.

Under de 35 dagar som Donald Trump suttit som president hittills har han kommit med minst ett falskt påstående per dag, skriver Washington Post.

Här kan du läsa hela listan.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.