Experten: Så bygger du ett hållbart varumärke

Erik Hedén är vd för SB Insight, som genomför Sveriges och Nordens största varumärkesstudie inom hållbarhet – Sustainable Brands Index.

Företag måste hela tiden kommunicera och förnya sitt hållbarhetsarbete. Det säger Erik Hedén, vd för SB Insight som genomför Sveriges och Nordens största varumärkesstudie inom hållbarhet – Sustainable Brands Index.

”Förut kunde företag luta sig tillbaka när de hade nått vissa framgångar med sitt hållbarhetsarbete, så är det inte längre – det händer otroligt mycket snabbt, och vill man ligga i framkant måste man jobba på och kommunicera hela tiden.”

Sustainable Brands Index går ut på att 30 000 konsumenter rankar 900 företag som är verksamma i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I Sverige rankades Apoteket som det mest hållbara varumärket 2016. Undersökningen är inte en betalundersökning där företag själva får besluta om de vill vara med, utan de väljs ut av teamet bakom SB Insight. 

Ryanair har under flera år hamnat sist i rankingen. För de företag som kommer med i undersökningen går det att ta del av analyserna bakom undersökningen, för att kunna lära mer om hur svenskarna uppfattar företaget.

Att uppfattas som hållbar är viktigt för både försäljning och att få stolt personal på företaget. Självklart måste man då jobba strategiskt och konkret med hållbarhet, annars blir det inte trovärdigt avslutar Erik Hedén.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Nu störtdyker försäljningen av bostäder i Stockholm
  2. Starbucks-mogulen som ogillar Donald Trump starkt - därför ska Howard Schultz utmana sin fiende om presidentposten
  3. 11 tecken på att du kommer bli mer framgångsrik än du tror
  4. Efter 100 000 simuleringar: AI har svaret på vem som vinner fotbolls-VM – och det är inte Tyskland
  5. Hon gick från studieskulder till miljoner på banken – hennes inkomst har ökat med 2 000% på fyra år
  1. Börsens bästa investmentbolag att köpa just nu
  2. Experten efter valutakraschen: Svenska kronan har blivit manipulerad
  3. Nu störtdyker försäljningen av bostäder i Stockholm
  4. Trendiga airbaghjälmar syns plötsligt överallt – men ett störande problem får cyklister att tveka
  5. Idag slog H&M:s senaste satsning AFound upp dörrarna – här är VA:s dom

För dig som prenumerant