Fotograf: StockSnap

Ny på jobbet? Här är 5 vanliga misstag du borde undvika

Här är snedstegen de flesta av oss gör när vi är nya på jobbet – och hur du undviker dem.

När du ska göra karriär är det viktigt att det går bra redan från början, men det är inte alltid så lätt att undvika de vanligaste missarna när du är ny på jobbet.

Här är 5 saker som många nyanställda (ofta omedvetet) gör, vilket bromsar karriären och hindrar dig från att klättra – enligt karriärexperten Alexis Margolin och entreprenören Sujan Patel, författade i Business Insider och Entrepreneur.

Du stressar in i det sista på din gamla arbetsplats
Det är viktigt att varva ner mellan det gamla och nya jobbet. Börja avsluta pågående uppgifter redan innan du officiellt har sagt upp dig. Det gör att du kommer ha mindre att ta itu med innan du lämnar din gamla arbetsplats för den nya. Du kommer ha mer tid att ladda batterierna mellan jobben och kommer känna dig utvilad inför den nya utmaningen som väntar.

Du tror att någon har gett dig en chans
Var självsäker och orädd. Du har fått jobbet av en anledning, ingen har gjort dig någon tjänst. Kom ihåg att du är en tillgång för din arbetsgivare – och inte tvärt om.

Du förhandlar inte om din lön
Många drar sig från att förhandla om sin lön. Kolla upp statistik och ta reda på hur flexibel din nya arbetsgivare kan vara i förhållande till den. Om lönen inte är skriven i sten kan det även finnas utrymme att förhandla om andra saker.

Var medveten om ditt värde, ställ öppna frågor och fokusera på vad du vill få ut av förhandlingen.

Du blir för bekväm
Kom ihåg att det är viktigt att visa att du inte bara gör det som krävs. Att ta på sig utmaningar visar att du är där för att lära dig mer och utvecklas inom din roll.

Du vågar inte säga vad du tycker
Det är skrämmande att vara ny, men syns du inte så finns du inte. Våga yttra dina åsikter och tankar, det kan leda till positiva förändringar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST