Fotograf: Alexander Pärleros/Facebook

Sveriges 101 Supertalanger 2017 – Entreprenörerna

Här är Sveriges mest begåvade entreprenörer just nu.

1. Alexander Pärleros
Ålder: 30
Bolag: Pensionera
LÄS MER: Han har receptet på framgång – Pärleros bygger startup-succéer på löpande band
Entreprenör som sålde sin startup Mobilio.se till Schibsted. År 2015 startade han "Framgångspodden" där han intervjuar entreprenörer, artister och idrotts- profiler i syfte att inspirera och motivera. Han är även medgrundare till fintechbolaget Pensionera.se.

2. Hector Martinez och Erik Gatenholm
Ålder: 31, 27
Bolag: Cellink
Biotechduon som är hjärnorna bakom Cellink – ett revolutionerande biobläck som kan användas för att skriva ut mänskliga vävnader med hjälp av deras 3D-skrivare. Bolaget gjorde en debutsuccé på börsen i höstas.

3. Niklas Ingvar
Ålder: 33
Bolag: Mentimeter
Medgrundare som leder produktutvecklingen på det snabbväxande programvarubolaget Mentimer. Har även erfarenhet som managementkonsult.

4. Mikael Egard
Ålder: 34
Bolag: Acconeer
Medgrundare till Lundabolaget som utvecklat en radar som är 5 x 5 millimeter stor och som kan mäta avstånd, känna av rörelser och identifiera olika material. Fick nyligen in tidigare Fingerprint-vd:n som finansiär och siktar mot börsnotering.

5. David Skalin
Ålder: 33
Bolag: NVBS Infra
Tidigare jurist på Wistrand som slutade för att starta konsultbolaget inriktat på tjänster i järnvägsinfrastrukturprojekt med sin bror.

6. Fredrik Hamilton
Ålder: 27
Bolag: Budbee
Grundare av teknikstartupen inom logistik. På tre år har han med sitt team lyckats bygga upp en teknisk bas som redan nu hjälper e-handlare med last mile-problematiken.

7. Mattias Swenson
Ålder: 28
Bolag: Bloglovin
Grundade bloggplattformen tillsammans med sin bror och tre gymnasievänner vid 19 års ålder. I dag är han styrelsemedlem och chief product officer. Blogvia jobbar i dag med varumärken som H&M, Chanel, Burberry, Gucci, Michael Kors, Lindt och Dunkin' Donuts.

8. Lucas Geisler
Ålder: 33
Bolag: Studentwork, Criterion Partnership
Grundare och ägare till bland annat Studentwork och Criterion Partnership. Han har byggt upp en internationell koncern från grunden, samtidigt som han klarat juristexamen och jobbat några år på Mannheimer Swartling.

9. Niels Bosma
Ålder: 34
Bolag: Tessin, Offerta
Grundare och head of growth på crowdfundingplattformen där man kan direktinvestera i hyresbostäder och andra fastighetsprojekt. Tidigare teknikchef och medgrundare till tjänsteförmedlingssiten Offerta.se. Han är även ideellt engagerad i Kodcentrum som främjar intresset för programmering hos barn och unga.

10. Oskar Nielsen, Philip Gunnstam och Michael Arnör
Ålder: 27, 30, 30
Bolag: Sellpy
Trio som startat tjänsten som hjälper dig sälja begagnade kläder och prylar på tradera. Klädjätten H&M är en av investerarna i företaget.

11. Lukas Fryklund
Ålder: 34
Bolag: Assistansbolaget
Grundade Assistansbolaget Försäkring Sverige AB sedan han slutat hos konkurrenten Falck. Framgångsfaktorn är digitaliserade tjänster.

12. Alexander Ernstberger
Ålder: 30
Bolag: Allra Sverige
Startade Allra tillsammans med David Persson. Kunderbjudandet består av moderna banktjänster för vardagsekonomin med fokus på pension, försäkringar, lån och sparande.

13. Niklas Jarl
Ålder: 37
Bolag: Lekmer
Han är en av leksakssajtens grundare och delägare och har haft flera positioner inom företaget, som marknads- och försäljningschef och senast som vd. Nu är han delägare och rådgivare åt bolaget.

14. Sebastian Holtze
Ålder: 34
Bolag: Mohv
Startade som 30-åring mäklarföretaget där han i dag är vice vd. Bara knappt fem år senare har bolaget tio kontor över hela Sverige, från Malmö i söder till Umeå i norr.

15. Simon Edström
Ålder: 27
Bolag: Instantor
Han har under sina år som vd tagit bolaget från 5 till 18 länder och personalstyrkan från 10 till 30 personer. Utvecklar teknik för att låta kunderna dela med sig av informationen på sina bankkonton till företagen.

16. Caroline Lidman
Ålder: 26
Bolag: Number 10
Lämnade nyligen Mindmakers för att starta sin egen byrå. Utöver detta driver hon karriärnätverket Women With, föreläser på SU och Berghs och har skrivit böckerna "Fit & framgångsrik" och "Mediakåt".

17. Astri von Arbin Ahlander
Ålder: 31
Bolag: Ahlander Agency
Utbildad vid Columbia University inom kreativt skrivande. Startade den litterära agenturen Ahlander Agency som representerar skandinaviska författare hemma och i världen och har lockat namn som Åsa Larsson och Jonas Hassen Khemiri.

18. Amanda Sjöswärd
Ålder: 27
Bolag: Psydentify 
Techrekryterare med en passion för webbdesign och tech. Hon är även entreprenör och har grundat Psydentify som är ett vägledningsverktyg för karriärval.

19. Sofie Woge
Ålder: 26
Bolag: Tendo
Industridesigner från IKDC som gjorde praktik på Nasa. Detta gav idén till att utveckla ett robotstyrt greppverktyg för äldre och sjuka som förlorat styrkan i händerna.

20. Karin Bjerde
Ålder: 31
Bolag: Kognity
Göteborgare som växte upp i USA, studerade på Handelshögskolan och hamnade på Morgan Stanley i London. Nu är hon ansvarig för affärsutveckling på ett edtechbolag som revolutionerar den digitala, intelligenta läroboken globalt.

21. John Eskilsson
Ålder: 29
Bolag: Skyltmax
Startade det Göteborgsbaserade företaget 2008 tillsammans med sin kusin. I dag har företaget kunder över hela världen.

22. Oskar Fröberg
Ålder: 25
Bolag: Abios Gaming
Startade e-sportföretaget när han studerade på Handelshögskolan i Stockholm och driver det nu tillsammans med sin medgrundare Anton Janér.

23. Assan Njie
Ålder: 32
Bolag: Njie Group
Kampsportare från Göteborg som byggt upp ett bolag som utvecklar och producerar funktionella livsmedel för de som tränar.

24. Patrik Beskow
Ålder: 29
Bolag: Affairs
Tidigare creative director på kommunikationsbyrån Prime som nu driver egen byrå. Förutom att arbeta med kunder som C More, Länsförsäkringar och Levi's samarbetar han även med venture capital-bolag för att investera kunskap i tidiga startupbolag.

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST