ANNONS

Uppdrag: upprustning och energieffektivisering av miljonprogrammet

Våra bostäder står för 40 procent av Sveriges energianvändnig. I Energipoddens sjätte får du möta två eldsjälar som arbetar med energieffektivisering av våra boenden. 

Vi svenskar älskar att prata om bostäder, närmare 30 procent av våra konversationer vid middagsbordet handlar om just detta ämne. Vad många däremot inte tänker lika mycket på är att våra bostäder också är en viktig miljöfråga. Nästan hälften av Sveriges totala energianvändning kommer nämligen från sektorn bostäder och service.

I det femte avsnittet av Energipodden får du träffa Thomas Johnsson, som jobbar med energiutveckling av fastigheter på E.ON, och Olof Andersson, vd för fastighetsbolaget Trianon. Båda arbetar för en minskad energianvändning och jobbar mycket med de många boenden i Sverige som ingår i det så kallade miljonprogrammet, som inhyser ungefär var fjärde svensk.

I Energipodden pratar de om alltifrån det oförtjänt dåliga ryktet miljonprogrammet fått, berättar om hur man "tar tempen på en fastighet", storslagna framtidsplaner och nya tekniker.

 

 

ENERGIPODDEN:

Energipodden behandlar tre stora områden inom energi: hållbara transporter, förnybar energi och energieffektivisering.
I varje avsnitt delar förespråkare inom de olika områdena med sig av sina erfarenheter, framtidsvisioner och tankar till Ulf Skarin på Veckans Affärer. De tjugo minuter långa samtalen är fyllda av både viktiga insikter och inspiration.

Energipodden presenteras av Veckans Affärer i samarbete med Eon.​


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST