Fotograf: Get Accept

Startupen från Malmö gör succé i Silicon Valley – från 0 till 1000 på ett år

Fyra killar från Malmö tog sin startup till Silicon Valley, och blev kvar där. Så gjorde de för att lyckas.

Som bara femte svenska bolaget någonsin fick Svenska startupen GetAccept plats på startup-acceleratorn Y Combinator i Silicon Valley – en inkubator som fostrat globala tech-unicorns såsom Airbnb och Dropbox.

Malmöbolaget GetAccept, som grundades 2015, har utvecklat en plattform som hjälper säljare att ta hem affären.

60 procent av alla sälj-leads hamnar i ett svart hål efter första kontakten, när ditt lead inte återkommer och tappas bort, enligt medgrundaren Mathias Thulin.

”Att ringa och återkoppla med dina leads och störa dem med telefonsamtal gör det mer troligt att de säger ifrån och blir defensiva. Vi hjälper säljare att ta hem fler affärer med hjälp av automation.” säger GetAccepts vd Samir Smajic och fortsätter.

”Vi erbjuder en molnbaserad plattform där nyckeln är kundengagemang och enkla e-signaturer. Vi har även en förhandlings-bot som initierar samtal och live-tracking för när någon kollar på ett erbjudande – på så vis vet säljaren när det är dags att ringa kunden. Vi gör det enkelt att ta kontakt med ditt lead.”

På ett år har antalet betalande kunder gått från noll till tusen. Nyckeln till snabba tillväxt är att ständigt fortsätta sälja sin produkt.

”Att sälja är vad vi är bäst på, vi analyserar inte för mycket. Det är hemligheten bakom vår framgång och gjorde det möjligt för oss att växa 23 procent per vecka under tiden på Y Combinator.”

”Vi började i USA och Sverige, men håller redan på att expandera i Europa. Vår produkt används dessutom redan i över 40 länder” säger Samir Smajic, som nu bor permanent i Silicon Valley.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.