ANNONS

Så behåller du nyckelkompetensen

Utvecklingsmöjligheter är en allt viktigare faktor när vi väljer arbetsgivare. 

Det är genom att erbjuda utvecklingsmöjligheter som företag kan attrahera och behålla sina nyckelkompetenser.

Personalvård är ett vida känt begrepp. Och ett viktigt sådant. För många företagare skulle det kort och gott vara lika med katastrof om nyckelpersoner skulle välja att säga upp sig och gå vidare i karriären.

Ett sätt att investera i sin personal är att erbjuda möjligheten till en Executive MBA – något som Anders Zachrisson på investmentbolaget Formuesforvaltning har erfarenhet av.

"En MBA-utbildning är en viktig del av våra anställdas karriärer. Våra anställda är vår viktigaste tillgång, och att erbjuda en MBA är ett sätt att visa det på", säger Anders Zachrisson.

En MBA är en avancerad vidareutbildning inom företagsekonomi, som läses parallellt med ordinarie arbete. Det ställer givetvis stora krav på deltagaren, samtidigt som det är väldigt välinvesterad tid. Detta berättar advokaten Karin Ebbinghaus som gick Handelshögskolans MBA-utbildning för två år sedan.

"Jag ville bygga ut mitt affärsnätverk och kände att jag fick större möjligheter till det här än på andra affärsutbildningar. Efter att ha gått den här utbildningen har jag också en bättre känsla när det handlar om att göra affärer",säger Karin Ebbinghaus.

Handelshögskolan i Stockholm rankas högt när det handlar om Executive MBA, även i ett globalt perspektiv. Financial Times årliga ranking visar att den genomsnittliga löneökningen för utexaminerade var 55 procent efter att ha gått programmet. Och när det gäller att ta steg i karriären är Handelshögskolan rankad som 23:a i världen.

"Den här utbildningen har varit väldigt viktig för min karriär. Idag har jag mycket större förståelse för den komplexa affärsvärld vi lever i", säger den tidigare studenten Matias Borgblad Ristiniemi.

"Det är en väldigt brant inlärningskurva under de två åren man går utbildningen. Det är väldigt imponerande", avslutar Matias Borgblad Ristiniemi.

Läs mer om Handelshögskolans MBA här. 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST