Fotograf: Farrhad Acidwalla/Facebook

23-åringen är redan mångmiljonär – grundade succébolag med fickpengar som 16-åring

Började bygga bolag i tonåren med fickpengar som startkapital – 10 år senare är han mångmiljonär och investerare.

Farrhad Acidwalla är ingen vanlig 23-åring – i en ålder då många fortfarande studerar eller tar sina första stapplande kliv i karriären är han redan etablerad succéentreprenör, mångmiljonär och investerare. Han har dessutom en examen i ekonomi och studerar just nu ett kandidatprogram i juridik.

En fördel är naturligtvis att börja tidigt.

13 år gammal tog Farrhad 10 dollar som han fått från sina föräldrar och använde dem för att lansera ett online-forum för flygintresserade. Några månader senare köpte ett fan forumet för 1,200 dollar. Det var hans första erfarenhet som entreprenör.

”Det var en fantastisk känsla, inte på grund av pengarna eller att någon ville köpa min sajt – utan att jag tog ett initiativ som senare gav resultat” säger Farrhad Acidwalla under ett Tedx-talk.

Farrhad Acidwalla tog 400 dollar från försäljningen och grundade 2009 kommunikationsbyrån Rockstah Media, som idag är en internationell och prisbelönt aktör inom webbutveckling, marknadsföring, reklam och branding, skriver The Telegraph.

”Om du har särskilda färdigheter, särskilda kunskaper – dela dem med världen, du kommer förvånas över hur mycket du får tillbaka. Och oavsett hur begåvad du är kommer det alltid vara någon som kan mer än dig. Fokusera på vad du är bra på, och hitta personer som kompletterar dig” säger Farrhad.

Idag basar han över ett bolag med en diversifierad portfölj av kompetenser. Rockstah Media, som är baserat i Indien, har ett globalt team på över 40 anställda som innefattar webutvecklare, marknadsförare och designers, samt en lång lista lukrativa kunder.

”Allt du behöver är en idé, och tron på att du kan omvandla den idén till verklighet. Att ta initiativ är det viktigaste steget, så länge du backar upp det med hårt jobb och engagemang” säger Farrhad Acidwalla.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.